Найменування Культури |
Стадії обробки за технологією |
Особливості в застосуванні Вермісола |
Результати (усереднені) застосування Вермісола |
||||
Передпосадкова обробка насіння |
1-е позакореневе підживлення |
2-е позакореневе підживлення |
За технологією |
По візуальному контролю дії препарату в процесі зростання рослини |
|||
|
Концентрація
розчину, час, витрата |
Примітка |
Концентрація
розчину, час, витрата |
Концентрація
розчину, час, витрата |
|
|
|
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
Зернові і
зернобобові Пшениця озима,
пшениця ярова, ячмінь овес, просо, сорго, кукурудза, соняшник, горох,
квасоля, соя |
Протрава в протравочних машинах
Витрата 8- |
Можливо обробки проводити спільно з
тими, що протравлюють і прилипачами. Після протравлення насіння може
відправлятися на посів. Зберігання обробленого насіння не більше 2. днів. |
1. Злакових - у фазі вихід трубку
норма 6- 8 л/га 1:50 2. Маслені у фазі 2-3 справжнього листя норма 6-8 л/га
1:50 |
1. Злакові спільно з інсектицидами в
період колосіння, норма 6-8 Л/га. 1:50 2 Олійні в період цвітіння, норма 6-8
л/га 150 |
Допускається одна літня підгодівля
12-15 л/га, 1:50 Термін - червень на маслянисту |
Після Після 2.-ой обробки збільшене число
плодоносних стебел, число зерен в колосі, кількість качанів, вага і розміри
кошиків |
1. Зменшення захворювань (сіріючи
гниль 2. Збільшення врожайності: пшениця,
ячмінь, просо, овес - соняшник - 20-30%. 3. Збільшення клейковини, підвищення
маслянистості 4. Економія тих, що протравлюють; на 30%, мінеральних добрив на .20-30%. |
Бульбові Картопля. квіткові |культури, що висаджуються
бульбами або цибулинами |
Розчин Вермісола і води в пропорції
1:5 Замочувати протягом 12 чаї Витрата 25 л/т бульб |
Можлива обробка за допомогою
розпилювача Оброблювані бульби або цибулини викладаються в тіні на рівній
поверхні З оприскувача проводяться 2-3 обробки з подальшим перевертанням
Потім оброблювані культури на добу ховаються поліетиленовою плівкою Після
зняття плівки відбувається природна сушка бульб Зберігання оброблених бульб
до 5 днів |
В період утворення % вегетативної маси
норма 6-8 л/т л 1:50 |
Для картоплі в період обприскування
проти колорадського жука (липень) норма 6-8 л/га. 1:50. Для останніх,
цибулинних - в період бутонізації, норма 6-8 л/га, 1:50 |
Допускається одна літня обробка
12-15л/) а. ! :50 Термін - липень, після міжрядної обробки |
Після 1-ої обробки - зеленіша надземна
частина, збільшення маси кореневої системи. Після 2-ої обробки - велика маса
вегетативної частини, більш насичене забарвлення |
1. Зменшення захворювання 2. Збільшення крохмалю (10-15 %). 3. Для квітів – збільшення числа
суцвіть 4. Зменшення в ґрунті важких металів,
скріплення радіонуклідів. |
Технічні Тютюн, льон коноплі рапс, багаторічні і
декоративні трави |
Розчин Вермісолу і води в пропорції
1:5 Замочувати на протязі 1 доби. Витрата 0,5 л/кг насіння |
Після замочування насіння викладаються
на рівну поверхню і висушуються в тіні при кімнатній температурі Зберігати
оброблене насіння - не більше 24 годин |
У фазі Утворення першої пари дійсної
листової маси, норма 6-10 л/та. 1:25 |
Для тютюну при висадці у відкритий ґрунт
і укорінення. Для решти культур в період бутонізації |
Допускається одна обробка 12-15 л/га,
1:50 перед появою бутонів |
Після замочування - більш дружні сходи
Після 1-ої обробки - більш насичене забарвлення і велике зростання
вегетативної маси Після 2-ої обробки збільшення листової пластини |
1. Можливість|спроможність| збільшення укосів трав на один га . 2. Збільшення маси тютюнового листя. 3. Прискорення цвітіння і дозрівання
насіння. |
Рослини з
дрібним насінням Морква цибуля,
капуста, редька, редиска, всі види салатів і приправ їдальня, кормовий і
цукровий буряк, мілкозернові квіти |
Розчин Вермісола і води в пропорції
1:5 Замочувати на протязі 1-ої доби, Витрата 0,05 л/кг насіння |
Після замочування насіння викладається
на рівну поверхню і висушуються в тіні при кімнатній температурі. Зберігати
оброблене насіння - не більше 24 годин |
Після появи сходів травні. норма 6-8
л/га. 1:50 і після міжрядної обробки |
Після міжрядної обробки, через 10-15
днів після першої підгодівлі, норма 6-8 л/га, 1:50 |
Можливо проводить за сезон 3-4
обробки протягом 7-10 днів і нормою 6-8 л/га, 1:50 |
Після замочування - більш дружні
сходи Після 1-ої і 2-ої обробки відрізняються більш насиченим забарвленням,
збільшення маси надземної частини і кореневої системи |
1. Збільшення вегетативної маси. 2. Збільшення врожайності буряка до 30
%. 3. Збільшення цукристості 0,5-1%. 4. 100 % придушення судинного
бактеріозу на капусті. |
Рослини з насінням невеликих розмірів Огірок,
томати, перець солодкий, гострий, баклажани, кабачки, патисони, квіти |
Розчин Вермісола і води в пропорції
15 Замочувати протягом 12 год Витрата 0,05 л/кг насіння |
Після замочування насіння викладається
на рівну поверхню і висушується « тіні при кімнатній температурі. Зберігати
оброблене насіння - не більше 24 годин |
В період утворення 3-4 справжнього
листя |
В період бутонізації норма 6-8 л/га.
1:50 |
Можливо збільшення кількості обробок
до 3 4 через 7-10 днів, корма 6-8 л/га. 1:50 |
Після замочування - більш дружні
сходи Після 1-ої і 2-ої обробки відрізняються більш насиченим забарвленням,
маса рослини більша, коренева більше Збільшення зав'язі плодів |
1. Збільшення схожості. 2. Зменшення нітратів 3. Підвищення врожайності до 30% 4. Раніше дозрівання (до 10 днів) 5. Кращий товарний вигляд 6. Захист від кислотних дощів. |
Рослини з крупним насінням Кавун, диня |
Розчин Вермісола і води в пропорції
1.5 Замочувати на протязі 12 год Витрата 0,05 л/кг насіння |
Після замочування насіння викладається
на рівну поверхню і висушуються в тіні при кімнатній температурі. Зберігати
оброблене насіння - не більше 24 годин. |
В період утворення 3-5 листя, норма
6-8 л/га, 1:50 |
Після цвітіння в період бутонізації,
норма 6-8 л/га. 1:50 |
Можливо збільшення обробок до 3-4
через 7-10 днів, норма 6-8 л/га, 1:50 |
Після замочування - більш дружні
сходи. Після 1-ої і 2-ої обробки більша маса, що стелеться, раннє дозрівання,
стійкість до дефіциту води. |
1. Раніше дозрівання (до 10 днів), але
і раніше настання 2. Зниження нітратів. 3. Збільшення врожайності до 30%. |
Дерева, чагарники, виноград, полуниця |
Розчин Вермісола води в пропорції 1:5.
Замочувати протягом 12 год Витрата |
Після замочування висаджуються у фунт
розчин, що Залишився, можна використовувати для кореневої підгодівлі |
До цвітіння по листю, норма 0.1- |
В період зав'язі норма 0,1- |
Можлива обробка ранньою весною по корі
в співвідношенні 1:5 |
Менша ураженість хворобами, темніше
забарвлення, триваліший термін збереження плодів |
1. Збільшення врожайності до 20 %. 2. Краща товарність плодів. 3.
Придушення грибків, збудників хвороб. |
Вирощування розсади в закритому |
Розчин Вермісола і води в пропорції
1:5 Замочувати на протязі 12 год |
Після замочування насіння викладається
на рівну поверхню і висушуються в тіні при кімнатній температурі. Зберігати
оброблене насіння - не більше 24 годин |
В період утворення 3-4 листя, розчин 1.50 |
Через 10-15 днів після першої обробки,
розчин 1:50 |
|
Після замочування більш дружні
результати. Після 1-ої і 2-ої обробки. - відрізняються більш насиченим
забарвленням, маса рослини більша, коренева більше. |
1. Збільшення схожості. 2.Кращий товарний вигляд 3. Зменшення грибкових захворювань. 4. Розвиненіша коренева система. |
Вирощування овочів в закритому |
Розчин Вермісола м 12 год. |
Посту замочування насіння викладається
на рівну поверхню і висушуються в тіні при кімнатній температурі. Зберігати
оброблене насіння не більше 24 годин |
В період утворення 3-4 сьогоденню лист
сівши розчин 1:50 |
В період бутонізації, обробка розчином
1:50 |
Можливо проводить 3-4 обробки в
будь-якій фазі розвитку рослин. |
Після замочування - дружніші сходи
Після 1-му і 2-ої обробки відрізняються більш насиченим забарвленням, маса
рослини більша, коренева більше. Збільшення зав'язі плодів |
1. Збільшення схожості. 2. Зменшення нітратів. 3. Підвищення врожайності до 30%. 4. Раніше дозрівання (до 10 днів). 5. Кращий товарний вигляд 6. Зменшення : грибкових захворювань. |
ЗАГАЛЬНІ ПРИМІТКИ:
1. Позакореневе підживлення здійснювати мілкодозуючим розпилювачем, вранці до сонцестояння, за відсутності роси Якщо протягом 5 годин після обприскування пройде дощ, обробку необхідно повторити.
2. На гладколисті культури (капуста, лук і т д ) в розчин Вермісола 1:50 додати прилипач (наприклад, клей КМЦ для шпалер), довівши його концентрацію в розчині до легкого прилипання при пробі пальцями.
3. Для огірків при першому пожовтінні листа обробити поза графіком 1:50.
4. Для баштанних культур мати на увазі, що разом з ранньостиглістю культура дуже швидко перезріває.
5. Кімнатна температура - + 18-22 °С.
Замовити дзвінок
Залиште Ваш контактний номер і наш оператор передзвонить Вам протягом робочого дня.